Начин на приготвяне
Лукът, морковът и чушката се почистват, нарязват на дребно и слагат в тенджера с вода да се варят. Прибавят се сол на вкус и олио.
Малко след това се прибавят тиквичката и зеленият боб, нарязани на средно големи кубчета и парченца, както и граха.
Като започнат да омекват зеленчуците, се прибавят нарязаните картофи, а малко след това и фидето. Малко преди готовност се добавят и настърганите домати.
Когато супата е готова, се дръпва от котлона и се поръсва със смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз. След като поизстине, зеленчуковата супа се застройва с разбито яйце с кисело мляко.
През зимните месеци поради липса на хубав градински зарзават могат да се използват замразени зеленчуци.
Зеленчуковата супа с тиквички и зелен боб е готова.