Зеленчукова супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Зеленчукова супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пълна с витамини зеленчукова супичка, която да си хапваме вечер, за да не ни е тежко след това"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава, нарязан ситно
  • чесън - 3 скилидки, ситно накълцани
  • зехтин - 1 с.л.
  • моркови - 175 г, на кубчета
  • целина - 165 г, нарязана
  • тиквички - 1 бр. + 1 бр. жълта, накълцана
  • броколи - 200 г, на розички
  • карфиол - 200 г, на розички
  • гъби - 100 г
  • домати - 400 г, обелени, от консерва
  • доматен сок - 200 мл
  • босилек - 1 ч.л., сух
  • риган - 1 ч.л., сух
  • бульон - 3 бр., пилешки, натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се сотират, добавят се морковите и целината и се задушават около 5 мин.

Прибавят се тиквичките за още 5 мин., след което се добавят останалите съставки и се покриват с 1.8 л вода.

След като заври, се оставя да покъкри около 15 мин. Сервира се гореща.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: