Начин на приготвяне
Хубаво измиваме зеленчуците. Нарязваме лука и морковите на ситно. Зелката рендосваме. Картофите и целината нарязваме на кубчета.
Сгорещяваме 3 с.л. масло и последователно запържваме лука, когато омекне морковите, целината, картофите и наситнените скилидки чесън. Заливаме запържените зеленчуци с 2 ч.ч. вода и ги кипваме.
Намаляваме котлона и варим около 30 минути на умерен огън. Към сварените зеленчуци добавяме пресния грах и овкусяваме със сол и черен пипер. Варим още 10 минути.
Препичаме филиите хляб от двете страни. Слагаме по 1 филия на дъното на чиния за супа. Заливаме със супата и наръсваме с настърган пармезан.