Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с печурки и ориз

Гъбена супа с печурки и ориз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Гъбена супа с печурки и ориз
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Разкошна гъбена супичка, която да стопли деня ви"

Необходими продукти

  • печурки - 250 грама
  • моркови - 2 бр. средни по големина
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • ориз - 2 с.л.
  • готварска сметана - 150 мл
  • магданоз - 1 щипка
  • естрагон - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете моркова, лука и целината. Налейте 1 кафена чашка зехтин в тенджера, добавете зеленчуците и сложете капак. Задушете за 10-тина минути, като от време на време разбърквате. Добавете гъбите, нарязани на филийки.

Налейте вътре литър топла вода. Овкусете със сол и варете супичката за 15 минути. След това добавете ориза и гответе до омекването му.

Овкусете гъбената супа с магданоз, щипка пипер и естрагон.

Махнете супата от котлона и на тънка струйка налейте сметаната. Бъркайте непрекъснато с телена бъркалка.

Поднесете гъбената супа с печурки и ориз гореща.

Гъбената супа с печурки и ориз е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер...
31.10.2024 17:37