Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Гъбена крем супа с манатарки и печурки

Гъбена крем супа с манатарки и печурки

marcheva14marcheva14
Новак
601443k137
Гъбена крем супа с манатарки и печурки
Снимка: marcheva14
1 / 3
04/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Какво по-хубаво от една топла гъбена крем супичка за вечеря?"

Необходими Продукти

  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • сметана - 500 мл (20 - 22%)
  • манатарки - 200 грама
  • печурки - 200 грама
  • вода - 300 мл
  • картофи - 1 бр. (средно голяма)
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 1/2 с.л. препечено (царевично нишесте)
  • масло - 50 грама (за гъбите)
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете печурките на филийки. Ако ползвате сушени манатарки, накиснете ги за 20-тина минути в топла вода и ги отцедете.

Сгорещете маслото и зехтина в голям тиган. Добавете двата вида гъби и пържете до изпаряване на течността.

Прехвърлете гъбите в масло в купа и сипете при тях прясното мляко. Пасирайте до гладкост и оставете засега настрана.

Сипете водата в тенджера и я кипнете. Добавете бульона (от две зеленчукови кубчета) и нарязания картоф.

Варете на умерен огън 7-8 минути. Прибавете пасираните гъби и разбъркайте, посолете на вкус.

Ако е необходимо, добавете препеченото брашно, което е размито с малко студена водичка. Гответе гъбената супа още 4-5 минути. Свалете от огъня и овкусете с черен пипер.

Сервирайте всяка порция с крутони и наситнен копър.

Гъбената крем супа с манатарки и печурки е много вкусна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: