Начин на приготвяне
Първо подгответе зеленчуците за супата. Наситнете чесъна, спанака и лука, гъбите обелете и нарежете на парчета.
В тенджера загрейте зехтина. Запържете за 5 минути чесъна с лука, добавете гъбите и също ги задушете за кратко.
Сипете ориза и след 1-2 минути сипете виното. Разбъркайте, за да се изпари алкохолът, а оризът да стане кремообразен.
Когато алкохолът се изпари, сипете бульона. Щом гъбената супа кипне, прибавете спанака и посолете.
Сложете капака и варете 15-тина минути. Съвсем в края на готвенето пуснете вътре маслото и разбъркайте.
Поръсете с магданоз и сервирайте супата топла.
Спаначената супа с печурки и ориз е много вкусна.