Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Джинджифилова супа с пащърнак и целина

Джинджифилова супа с пащърнак и целина

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Джинджифилова супа с пащърнак и целина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • зехтин - 30 мл
  • целина - 225 г
  • джинджифил - 25 г корен
  • пащърнак - 675 г
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • бульон - 1.2 л зеленчуков
  • черен пипер
  • сметана
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера и добавете почистените и нарязани джинджифил и целина.

Задушете за 2-3 минути и прибавете нарязания пащърнак. Задушете за още 7-8 минути и сипете виното и бульона.

Кипнете, намалете котлона и варете 20-30 минути.

Пасирайте супата, овкусете със сол и черен пипер и сервирайте със сметана и червен пипер.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: