Начин на приготвяне
В малък тиган запечете без олио семената кимион и кориандър за 1-2 минути. Оставете ги да изстинат и ги счукайте.
Сипете малко олио в тенджера и сложете на котлона. Запържете лука докато започне да придобива златист цвят. Добавете чесъна, куркумата, чилито на прах и пръчката канела.
Продължете да готвите за още минута. Добавете обеления и нарязан пащърнак, сипете бульона и изчакайте да заври.
Сложете капака и оставете супата да се вари още 15 минути или докато пащърнакът се свари. Свалете от котлона и оставете супата да се охлади. Махнете канелата и пасирайте супата.
Върнете на котлона и я загрейте съвсем леко. Овкусете със сол и черен пипер, гарнирайте с пресния кориандър и поднесете супата с малко кисело мляко.