Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип от пащърнак с пармезан

Дип от пащърнак с пармезан

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Дип от пащърнак с пармезан
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Много вкусен зеленчуков дип, който да си похапнете с удоволствие - с препечена филийка, месо или каквото обичате"

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • пащърнак - 2 броя
  • картофи - 1 брой
  • пармезан - 50 грама
  • слънчогледово семе - 3 с.лъжици
  • магданоз
  • тиквено семе - 3 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете морковите, пащърнака и картофа, нарежете ги на по-едри парчета.

Прехвърлете кореноплодните в тенджера и ги залейте с вода. Посолете и сварете за 20-тина минути.

Отцедете водата от варенето и я запазете.

Запечете семената на сух тиган за кратко.

Прехвърлете в блендера охладените зеленчуци. Добавете семената, зехтина и чесъна, пасирайте хубаво.

Добавете сол и черен пипер, настъргания пармезан, копъра и магданоза. Отново пасирайте.

Ако дипът е много гъст, сипете малко от бульона на зеленчуците.

Поднесете с препечени филийки или като гарнитура към месо.

Дипът от пащърнак с пармезан е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: