Начин на приготвяне
Внимателно извадете вътрешността на наденичките, като махнете обвивката им.
Загрейте в дълбок тиган зехтина. Прибавете каймата от телешките наденички и я изпържете докато стане на трохи - натискайте хубаво с шпатулата, за да се раздроби.
Добавете наситнените чесън и лук, пържете още 5 минути.
Прибавете доматеното пюре, а малко след него и доматите на кубчета. Разбъркайте и гответе до изпаряване на течността - 15-тина минути.
През това време пригответе полентата.
Сипете бульона в тенджера и сложете на котлона да заври. След като кипне, намалете огъня и започнете да добавяте на части гриса, като не спирате да бъркате.
След 10-тина минути непрекъснато бъркане полентата вече трябва да е сгъстена. Прибавете пармезана, маслото и заквасената сметана.
Разпределете полентата в дълбоки чинии и отгоре разпределете сместа с наденичките.
Полентата с пармезан и наденички е готова.