Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Полента с пармезан и наденички

Полента с пармезан и наденички

Полента с пармезан и наденички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Разкошно ястие от полента с телешки наденички - сгряващо и много питателно"

Необходими продукти

  • за полентата
  • пилешки бульон - 400 мл
  • царевичен грис - 100 грама (за качамак)
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • пармезан - 5 - 6 с.л.
  • масло - 20 грама
  • за рагуто с наденички
  • домати - 400 грама (обелени на кубчета)
  • телешки наденички - 200 грама сурови
  • лук - 1 глава малка (нарязана)
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно извадете вътрешността на наденичките, като махнете обвивката им.

Загрейте в дълбок тиган зехтина. Прибавете каймата от телешките наденички и я изпържете докато стане на трохи - натискайте хубаво с шпатулата, за да се раздроби.

Добавете наситнените чесън и лук, пържете още 5 минути.

Прибавете доматеното пюре, а малко след него и доматите на кубчета. Разбъркайте и гответе до изпаряване на течността - 15-тина минути.

През това време пригответе полентата.

Сипете бульона в тенджера и сложете на котлона да заври. След като кипне, намалете огъня и започнете да добавяте на части гриса, като не спирате да бъркате.

След 10-тина минути непрекъснато бъркане полентата вече трябва да е сгъстена. Прибавете пармезана, маслото и заквасената сметана.

Разпределете полентата в дълбоки чинии и отгоре разпределете сместа с наденичките.

Полентата с пармезан и наденички е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: