Начин на приготвяне
Копривата се попарва в литър вряла вода. След 5 мин. се изважда и се нарязва на дребно.
В мазнината се задушават ситно нарязаните лук и морков, прибавят се брашното, червения пипер, доматеният сос и малко вода.
Добавя се копривата и 1.500 мл гореща вода. Оставя се да кипне и се слага предварително измития ориз. Температурата на котлона се намалява и супата от коприва се оставя да се вари 20 мин.
Пет мин. преди да се свали от огъня, супата с коприва и ориз се застройва с разбит жълтък и кисело мляко.
Накрая се подправя със сол и ситно нарязан джоджен.
Аз поднесох готовата супа с натрошено сирене, но вие може да я сервирате с кисело мляко.
Чудна супа от коприва с ориз и кисело мляко!