Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и прибавете към нея черен пипер, кимион, сол (ако каймата не е подсолена) и 3 с.л. ориз.
Настържете на ситно ренде малка глава кромид лук и добавете и него.
Омесете добре каймата. След това оформете топчета за супа, които оваляйте в брашно.
В тенджера сложете около 1 литър вода. Прибавете настърган един морков, както и сол, черен пипер, къри.
Щом заври, прибавете топчетата от кайма и гответе на слаб котлон 30 минути.
Ако обичате по-гъсти супи, прибавете към бульона още 2 с.л. ориз. Той ще сгъсти супата.
Малко преди да махнете супата топчета от котлона, добавете маслото и направете застройката.
За застройка смесете киселото мляко с един жълтък и ги разбъркайте.
Започнете да добавяте по малко от горещия бульон на супата към застройката, като бъркат енергично.
Щом температурите в двата съда се изравнят, може да прибавите застройката към супата.
Разбъркайте и поднесете тази вкусна супа топчета поръсена с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!