Начин на приготвяне
Измиваме и сваряваме в студена вода свинските крачета, заедно с морковите, праз лук, стария лук и подправките. Желателно е това да стане в тенджера под налягане, за да стане по бързо. Варенето трябва да продължи, докато крачетата се разпадат и кокалите се вадят лесно.
Почистваме крачетата старателно, като местата с остатъци от четина се изрязват, но добре остъргваме кокалите, за да запазим максимално колагена.
Прецеждаме бульона и отстраняваме зеленчуците и подправките.
В тиганче разтопяваме маслото и запържваме брашното, като накрая прибавяме и червения пипер. Разреждаме постепенно с част от бульона.
В тенджера кипваме бульона с млякото, прибавяме накъсаното месо и запръжката с брашно.
Варим на среден огън 10 минути. Сервираме с оцет и смачкан чесън. По желание може да се подправи с лют червен пипер.
Коментари