Начин на приготвяне
В тенджера слагаме вода и оставяме да заври. След като заври, прибавяме фидето арпа шехрийе и оставяме да се свари.
В дълбока купа слагаме брашното, жълтък на едно яйце и киселото мляко, разбъркваме добре.
С помощта на бъркалка, бъркайки сипваме получената млечна смес в тенджерата. Продължаваме да бъркаме постоянно, докато се сгъсти супата. Подправяме със сол и черен пипер.
Както при повечето турски супи, правим сос с масло и джоджен, като ги смесваме и леко ги загряваме на котлона. Сервираме върху млечната супа.
Тази супа с фиде е много популярна турска рецепта. Турските кисели млека са с по-мек вкус и крайният резултат е по-сладникав.
Опитайте и вие турска супа с кисело мляко!