Начин на приготвяне
Взимаме една тенджера, вътре изсипваме две супени лъжици олио и започваме да запържваме ситно нарязания лук и две скилидки чесън.
След като се запържва лукът, прибавяме вътре доматения концентрат и разбъркваме, после прибавяме една чаена чаша червена турска леща, ориз и булгур леко ги запържваме и тях, след което заливаме отгоре с топла вода около 2 литра.
Оставяме всичко това да се свари за около половин час. След като се свари всичко, минаваме с пасатор турската супа, посоляваме и подправяне с черен пипер.
В една малка тава загаряме малко масло и прибавяме една чаена лъжичка джоджен и изсипваме върху супата Езогелин.
Вкусна супа от червена леща - традиционна турска рецепта, която ще ви се услади.