Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, добавете наситнения лук и чесън, яйцето, галетата и гриса, овкусете с щипка черен пипер, щипка кимион. Омесете каймата и направете малки топчета.
В тенджерка налейте около 1 л вода. Когато заври излейте 1 с.л. олио и пуснете топчетата. Варете ги 10 мин.
В купа разбийте яйцето с киселото мляко и брашното. От врящата супа топчета вземете черпак и излейте в застройката.
Повторете с още един черпак за да уравновесите температурата добре и изсипете застройката в тенджерата.
Оставете турската супа да поври още 7-8 мин. и отдръпнете съда от котлона. В малко тиганче разтопете кравето масло, добавете сухия джоджен и запържете за секунди.
Излейте ароматизираната мазнина в супата с кайма. При поднасяне поръсете с прясно нарязан джоджен. Много вкусна супа се получи!
Да ви е сладко!
Пригответе и вие Турска супа топчета.
Коментари