Турска супа топчета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364732k191
Турска супа топчета
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
20/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Винаги много вкусна се получава турската супа топчета"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г телешка
  • лук - 1 малка глава
  • галета - 1 с.л.
  • грис - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1 щипка
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • краве масло - бучка
  • джоджен - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, добавете наситнения лук и чесън, яйцето, галетата и гриса, овкусете с щипка черен пипер, щипка кимион. Омесете каймата и направете малки топчета.

В тенджерка налейте около 1 л вода. Когато заври излейте 1 с.л. олио и пуснете топчетата. Варете ги 10 мин.

В купа разбийте яйцето с киселото мляко и брашното. От врящата супа топчета вземете черпак и излейте в застройката.

Повторете с още един черпак за да уравновесите температурата добре и изсипете застройката в тенджерата.

Оставете турската супа да поври още 7-8 мин. и отдръпнете съда от котлона. В малко тиганче разтопете кравето масло, добавете сухия джоджен и запържете за секунди.

Излейте ароматизираната мазнина в супата с кайма. При поднасяне поръсете с прясно нарязан джоджен. Много вкусна супа се получи!

Да ви е сладко!

Пригответе и вие Турска супа топчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В продуктите е посочено едно яйце. Оказва се че яйцата са две. Едно при замесване на каймата и едно в застройката. Така ли е или аз нещо не съм разбрала?
21.01.2022 12:57
2
1
Покажи всички подкоментари