Супа от зелена леща

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Супа от зелена леща1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Може би не готвите вкъщи често зелена леща, но вече е време да го направите, защото става много, много вкусна"

Необходими продукти

  • леща - 200 г зелена
  • сметана - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • бекон - 30 г
  • дафинови листа - 1 бр.
  • бульон - 1 л пилешки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата за 2-3 часа.

Наситняваме зеленчуците и ги запържваме в сгорещената мазнина до омекване.

Слагаме и изцедената леща и запържваме за още 2-3 минути.

Когато омекнат, добавяме пилешкия бульон, дафиновия лист и овкусяваме.

Оставяме да кипне, намаляваме котлона и варим до омекване на лещата.

Отцеждаме сварената леща. Отделяме 1/3 настрана, а останалата пасираме.

При нужда разреждаме с част от бульона.

Добавяме цялата леща е разбъркваме. Застройваме супата от леща със сметаната.

Беконът се нарязва на тънки ленти и се изпържва до хрупкавост.

Поднасяте супа от зелена леща щедро поръсена със зелени подправки на вкус.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: