Супа от кафява леща

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Супа от кафява леща
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Поне веднъж седмично вкъщи се готви леща, защото всички много я обичаме"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • леща - 300 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 5 с.л. настъргани
  • чубрица - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и слага в тенджера с около 2 л вода. Прибавя се сол на на вкус, олио и се слага на котлона да се вари.

Докато заври се почистват лукът, морковът и чушката, нарязват се на дребно и заедно с червения пипер се слагат в супата.

Лещата се оставя да се вари на умерен котлон. Малко преди готовност се слагат настърганите домати, чесънът, нарязан на филийки, и чубрицата.

Готовата супа от леща се сервира поръсена с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: