Начин на приготвяне
За топчетата към каймата добавяме 10 г от предварително измития ориз. Овкусяваме със сол и черен пипер и хубаво омесваме. Оформяме с намокрени с вода ръце малки топчета, които овалваме в брашно и заделяме настрани.
В тенджера с олиото и щипка сол задушаваме на бавен огън нарязаните на ситни кубчета лук, морков и червена чушка, наливаме 2 л горещ зеленчуков бульон и изчакваме да заври.
Добавяме топчетата към врящия бульон със зеленчуци и щом изплуват на повърхността, добавяме и останалия ориз и оставяме още 20 минути докато и той се свари.
Щом оризът се свари, отделяме една купичка от бульона на супата и изчакваме да се охлади. В друга купа смесваме жълтъците, киселото мляко, 10 г брашно и разбъркваме хубаво. Добавяме от истиналия бульон и смесваме застройката до хомогенизираме.
Добавяме и по малко от горещата супа, за да се темперира. Изсипваме застройката в тенджерата и разбъркваме хубаво. Овкусяваме допълнитело със сол и черен пипер при нужда.
Накрая поръсваме със ситно нарязани магданоз и перца пресен лук.
Сервираме супа топчета по шеф Манчев гореща.
Добър апетит!