Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Супа топчета по шеф Манчев

Супа топчета по шеф Манчев

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2179489124
Супа топчета по шеф Манчев3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Супа топчета по шеф Манчев определено е вкусът от миналото, който търсехме"

Необходими продукти

  • за топчетата
  • кайма - 400 г, смес
  • ориз - 10 г
  • брашно - 40 г
  • подправки на вкус - сол, черен пипер, чубрица
  • за супата
  • олио - 20мл
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр., червена
  • зеленчуков бульон - 2 л
  • ориз - 20 г
  • за застройката
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • брашно - 10 г
  • за поръсване
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За топчетата към каймата добавяме 10 г от предварително измития ориз. Овкусяваме със сол и черен пипер и хубаво омесваме. Оформяме с намокрени с вода ръце малки топчета, които овалваме в брашно и заделяме настрани.

В тенджера с олиото и щипка сол задушаваме на бавен огън нарязаните на ситни кубчета лук, морков и червена чушка, наливаме 2 л горещ зеленчуков бульон и изчакваме да заври.

Добавяме топчетата към врящия бульон със зеленчуци и щом изплуват на повърхността, добавяме и останалия ориз и оставяме още 20 минути докато и той се свари.

Щом оризът се свари, отделяме една купичка от бульона на супата и изчакваме да се охлади. В друга купа смесваме жълтъците, киселото мляко, 10 г брашно и разбъркваме хубаво. Добавяме от истиналия бульон и смесваме застройката до хомогенизираме.

Добавяме и по малко от горещата супа, за да се темперира. Изсипваме застройката в тенджерата и разбъркваме хубаво. Овкусяваме допълнитело със сол и черен пипер при нужда.

Накрая поръсваме със ситно нарязани магданоз и перца пресен лук.

Сервираме супа топчета по шеф Манчев гореща.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: