Начин на приготвяне
Добре почистената и нацепена свинската глава сложете в тенджера под налягане. Сипете вода и лъжица сол, сложете на котлона.
След като течността заври, засечете 40-50 минути. Охладете леко и отделете месото.
В тенджерата прецедете бульона от варенето и добавете наситненото месо. Добавете нарязаните зеленчуци - чушка, морков и лук.
Прибавете зеленчуковия микс, разбъркайте и оставете супата да заври. Начупете вътре фидето и гответе до омекването му.
Свалете свинската супа от котлона. Пригответе застройката, като за целта разбиете жълтъка заедно с киселото мляко.
Сипете от горещия бульон към застройката, разбъркайте и налейте на тънка струя в супата. Бъркайте бързо.
По желание поднесете супата в компания на счукани скилидки чесън, поляти с малко оцет.
Чорбата от свинска глава е готова.
Ако рецептата ви допада, опитайте непременно и нашата вкусна джолан чорба или тази разкошна манджа със свинско.
Коментари