Начин на приготвяне
Измиваме си добре агнешката главичка и я поставяме в тенджера, в която сипваме вода.
Варим, докато месото се отдели от костите, като не забравяме, че трябва непрекъснато да отпенваме.
Когато е почти готова, си прибавяме и комплекта и оставяме и той да се свари.
От главата си отделяме месото, а останала част /комплекта/ нарязваме на ситно.
Месото, агнешките чревца и останалите продукти връщаме в бульона и чак тогава добавяме лука за 10 минути.
Когато е повряло малко, добавяме и ориза, посоляваме и оставяме да се вари до готовност.
При отстраняването на агнешката чорба от котлона овкусяваме с джожена, магданоза и черния пипер.
Правим си застройка от яйцето и киселото мляко и изсипваме във великденската чорба от агнешка глава.