Агнешка дроб чорба

Агнешка дроб чорба
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
145 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • агнешки комплект - 1 бр. дреболии
  • домати - 2 - 3 бр. от консерва
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - ½ връзка, пресен
  • магданоз - 1 връзка, пресен
  • ориз - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - ½ кофичка
  • масло - 20 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително в 2 л вода агнешки бял дроб, извадете го, прецедете получения бульон и прибавете ситно нарязания морков, накълцаните лук, сварен бял дроб и сурови агнешки дреболии.

Когато всичко стане готово, сипете ориза и наситнените домати, поръсете със сол и черен пипер, варете още 10-15 мин. и свалете чорбата от огъня.

В малка тенджерка разбъркайте киселото мляко, яйцата, брашното и малко от топлия бульон, оставете застройката да кипне и я прибавете към чорбата.

Запържете маслото с малко червен пипер, веднага го сипете в чорбата, за да я оцвети, и я наръсете със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: