Начин на приготвяне
Зеленият лук се задушава и към него се прибавя ориза и нарязаните на дребно и сварени предварително дреболии. Разбърква се добре. Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горещия бульон. Пече се във фурната, до златисто.
Приготвя се заливка от яйцата, киселото мляко и брашното.
Дроб-сармата се залива и се запича до зачервяване. Консумира се топла или поне затоплена.
Коментари
Не знам дали миналата година по тази рецепта правих, но само с печене карантиите остават сурови. Дробенето се вари около час, а дроба се пуска за 15 минути във врялата подсолена вода и се вади. Иначе става твърд. После всичко охладено се нарязва и едва тогава се прилага рецептата. Че е вкусно спор няма.