Курзе

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Курзе1 / 2
14/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Интересен деликатес, с който ви предлагаме да изненадате най-взискателните си гости!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г овча
  • лук - 2 глави
  • оцет - ½ к.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • За тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - ½ ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го запържваме заедно с каймата. Добавяме оцета, лимоновия сок и солта и махаме от котлона.

За тестото:

Разбъркваме в дълбок съд брашното със солта. Правим кладенче в средата и слагаме яйцето и водата.

Забъркваме тесто, което разточваме на кора, която нарязваме на квадрати и във всеки слагаме част от плънката, навиваме на рула, като краищата на всяко от тях прищипваме.

В дълбок съд оставяме да заври подсолена вода, в нея изсипваме тестените рулца и оставяме да се варят за 10 минути. Изцеждаме ги от водата.

Отделно размиваме в малко вода доматеното пюре и го запържваме за 2-3- минути в малко мазнина, с този сос заливаме рулцата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: