Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко месо с кускус

Агнешко месо с кускус

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k970957
Агнешко месо с кускус1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 700 г обезкостено
  • масло - 5 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - ½ ч.л.
  • моркови - 4 бр. малки
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати - 1 бр.
  • кускус - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо изпържваме за 15-20 минути в 3 с.л. сгорещено масло, добавяме 1 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, кориандъра, червения пипер, нарязаните моркови, лук и чесън.

Захлупваме с капак ястието и го варим за 35 минути. Добавяме нарязаните чушки и варим за още 10 минути.

В тенджера смесваме останалите вода, сол и масло, оставяме да кипне и прибавяме кускуса, захлупваме с капак, сваляме от огъня и го оставяме за 4-5 минути, прибавяме джинджифил и нарязания на ситно домат. Връщаме на котлона за още 2-3 минути като бъркаме непрекъснато.

Сервираме агнешкото със зеленчуците и гарнираме с кускус.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: