Начин на приготвяне
Нарязаното на парчета месо изпържваме за 15-20 минути в 3 с.л. сгорещено масло, добавяме 1 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, кориандъра, червения пипер, нарязаните моркови, лук и чесън.
Захлупваме с капак ястието и го варим за 35 минути. Добавяме нарязаните чушки и варим за още 10 минути.
В тенджера смесваме останалите вода, сол и масло, оставяме да кипне и прибавяме кускуса, захлупваме с капак, сваляме от огъня и го оставяме за 4-5 минути, прибавяме джинджифил и нарязания на ситно домат. Връщаме на котлона за още 2-3 минути като бъркаме непрекъснато.
Сервираме агнешкото със зеленчуците и гарнираме с кускус.