Начин на приготвяне
Патладжанът обелете, нарежете на малки парченца и го осолете. Оставете под наклон за 20 минути да се отцеди от горчивината, изплакнете и го изпържете до омекване в малко сгорещен зехтин.
Сварете кускуса с пилешки бульон, изплакнете го под течаща вода и го разбъркайте със сока на лимона.
Загрейте още няколко с.л. зехтин и сложете пилешкото, нарязано на хапки да се позапържи. След малко добавете нарязани и разделения на листчета лук.
Разбъркайте и щом се позапържи, добавете всички подправки и нарязаната люта чушка. Прибавете патладжана. Когато пилето е готово, добавете кускуса и объркате.
Проверете как е на сол и снемете от котлона. Поръсете с прясно накълцани листчета мента и магданоз ястието с кукус.
Ако този арабски специалитет ви се вижда твърде пикантен, може и да пропуснете лютите чушки в рецептата за кускус с пилешко.
Но във всеки случай кускус с пиле е нещо, което трябва да опитате.