Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния с прясна бакла

Яхния с прясна бакла

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Яхния с прясна бакла1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не пропускайте да опитате това класическо предложение от Българската кухня - вкусна и ароматна постна яхния с бакла"

Необходими продукти

  • бакла - 750 гр.
  • олио - 120 мл.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 300 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината до омекване.

Прибавя се предварително осолената бакла, като се претрива между ръцете (това се прави в момента на слагането й в яденето; ако стои претрита, става твърда) и се задушава десетина минути. След това се слагат брашното, червеният пипер и ситно нарязаните магданоз и, чесън и копър. Сместа се разбърква и се задушава още 10 минути.

Налива се гореща вода, която да покрие баклата, и се прибавят сол и черен пипер на вкус.

Ястието вари на тих огън до готовност. Поднася се с киселото мляко, подлучено със счукания чесън.

Рейтинг

4.1
56
42
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Роза
Роза
Много хора са алергични към баклата.Моя близка даже постъпи в болница.
Препоръчва се преди готвене да се бланшира за няколко минути.
07.10.2013 13:55
4