Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от прясна бамя

Яхния от прясна бамя

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k710
Яхния от прясна бамя
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"За да е вкусна една такава яхнийка, задължително бамята трябва да е прясна"

Необходими Продукти

  • бамя - 750 г
  • олио - 125 мл
  • домати - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме внимателно само дръжките на бамята, за да не се разкашка при готвенето. Отделно в олиото леко запържваме лука, нарязан на ситно. Към него прибавяме обелените и нарязани на дребно домати.

След като се изпържат доматите, слагаме бамята, добавяме малко топла вода, посоляваме и поръсваме със смлян черен пипер.

Оставяме я на котлона добре да уври, да е омекнала, но да не се е разкъсала. После сипваме препеченото брашно.

Готовата яхния трябва да остане почти само на мазнина.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: