Начин на приготвяне
Почистете и измийте двата вида чушки, нарежете ги на парчета.
Нарежете патладжана на кубчета и го накиснете в подсолена вода, за да си пусне горчилката.
Бамята нарежете на колелца.
Сипете малко олио и вода в тенджерата, загрейте ги. Сипете чушките и ги задушете. Извадете ги, щом омекнат, и ги сложете в съд с капак (така ще запазят аромата си).
Поотделно задушете отцедения патладжан и бамята, като също ги съхранявате под капак.
Накрая задушете в тенджерата смлените домати. Прибавете към тях размитото с малко вода брашно и червения.
Постепенно налейте топла вода, за да се получи хубаво доматен сос. Посолете и оставете соса да се вари.
Когато поври известно време, върнете вътре всички зеленчуци.
Гответе зеленчуковата яхния на тих огън, като от време на време разбърквате.
Поръсете яхнията с наситнен магданоз и сервирайте с домашен хляб и парче сиренце.
Зеленчуковата яхния с бамя и патладжан е готова.