Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Зеленчукова яхния с кюфтенца

Зеленчукова яхния с кюфтенца

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 200 г
  • картофи - 250 г
  • моркови - 250 г
  • лук - 1 главичка, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • хлебче - 1 бр. сухо
  • брашно - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 5 с.л. топло
  • бульон - 250 мл
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 ч.л. краве
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете хлебчето или го нарежете на кубчета, залейте го с топлото мляко, за да омекне, добавете яйцето, горчицата, настъргания лук, солта и пипера и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.

Добавете каймата, омесете добре и оформете с влажни ръце малки топчици (по около 20 г), след което ги изпържете за около 5 мин. в загрятото олио.

Налейте в тенджера бульона, изсипете в него измитите, обелени и нарязани на еднакви парченца моркови и картофи, сварете ги за около 25 мин. и прибавете запърженото в маслото брашно.

Прехвърлете сместа при кюфтенцата от кайма, наръсете със ситно накълцания магданоз и поднесете яхнията със зеленчуци.

Няма какво да го мислите повече! Тази вкусна яхни с кюфтета е всичко, което ви трябва днес!

Зеленчукова яхния с кюфтенца - за обяд, и за вечеря все е вкусна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: