Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Зеленчукова яхния със салам

Зеленчукова яхния със салам

Зеленчукова яхния със салам1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • чушки - 2 бр зелени
  • грах - 250 г
  • моркови - 250 г
  • салам - 150 г
  • чесън - 1 скилидка
  • вино - ½ ч.ч бяло
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 ч.ч
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази Зеленчукова яхния със салам, мазнината се нагрява в тенджера и в нея се запържва лукът, чесънът и колбасът, нарязани на ситно.

След това се добавят нарязаните на дребно чушки и се обелените домати, нарязани на кубчета. Сместа се разбърква, добавя ѝ се виното, захлупва се и се вари.

Добавят се обелените картофи и моркови, нарязани на кубчета. Яхнията се залива с вода, посолява се и се вари на среден огън около 30 минути. 15 минути преди да се извади, се прибавя грахът.

Ако е нужно, се добавя и още малко хладка вода. Готовата зеленчукова яхния се сервира гореща, поръсена с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: