Начин на приготвяне
Измийте гъбите и ги нарежете. Наситнете почистените лук и гъби, морковът настържете.
Загрейте олиото в тенджерка и запържете лука. След 2 минути прибавете гъбите, чушката и моркова.
Пържете до омекване на зеленчуците - около 6-7 минути.
Сипете доматеното пюре и двата вида червен пипер, разбъркайте и залейте яхнията с вода.
Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.
Гответена бавен огън, като от време на време разбърквате.
За да сгъстите зеленчуковата яхния, разтворете с малко топла вода брашното и го сипете в тенджерката.
Когато сместа кипне отново, засечете 2-3 минути и свалете от огъня.
Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.
Зеленчуковата яхния с гъби е готова.
Коментари