Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Зеленчукова яхния с тиквички

Зеленчукова яхния с тиквички

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Зеленчукова яхния с тиквички1 / 2
18/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"За всички, които обичат да си хапват здравословно, но и вкусно!"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • тиквички - 2 броя
  • картофи - 2 - 3 броя
  • чушки - 2 броя червени + 1 зелена или оранжева
  • чесън - 5 скилидки
  • домати - 4 броя пресни
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците. Накълцайте лука едро, тиквичките и картофите на кубчета, а чушките на парчета. Доматите настържете или пасирайте.

Загрейте няколко с.л. олио или зехтин и запържете лука. Щом омекне леко, добавете едро нарязания чесън, чушките и картофите. Оставете леко да се запържат и добавете пасираните домати.

При нужда долейте малко топла вода, за да се покрият зеленчуците и оставете ястието да къкри, докато картофите поомекнат. Тогава добавете нарязаните тиквички и гответе още 10-12 минути.

Добавете сол и всички останали подправки. Щом по-голямата част от течността изври, снемете зеленчуковата яхния и я поднесете с плочка сирене.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: