Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на колелца, сложете ги в тава за печене, поръсете малко със сол, пипер и олиото, разбъркайте и печете в загрята фурна на 200°С за 15-20 минути.
През това време нарежете печената капия на кубчета.
В купичка разбъркайте яйцето, добавете настърганото краве сирене, доматения концентрат, киселото мляко и наситнените копър и магданоз.
Извадете тавата, разбъркайте тиквичките, отгоре разпределете капията и след това заливката, а да завършите мусаката без месо.
Поръсете с настърганата моцарела и печете до златист цвят за около 20 минути.
Мусаката с тиквички и моцарела е много вкусна и лесна за приготвяне.
Ако ви се хапва още вкусна мусака, не се колебайте да си изберете някоя от нашите стотици рецепти.