Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мусака»Мусака с тиквички и моцарела

Мусака с тиквички и моцарела

JuliyaJuliya
Новак
1113362k
Мусака с тиквички и моцарела
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Мусаката с тиквички и моцарела е много вкусна и лесна за приготвяне."

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • моцарела - 150 г
  • печена капия - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. (размер L)
  • краве сирене - 50 г
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • доматен концентрат - 2 ч.л.
  • копър - няколко стръка
  • магданоз - няколко стръка
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на колелца, сложете ги в тава за печене, поръсете малко със сол, пипер и олиото, разбъркайте и печете в загрята фурна на 200°С за 15-20 минути.

През това време нарежете печената капия на кубчета.

В купичка разбъркайте яйцето, добавете настърганото краве сирене, доматения концентрат, киселото мляко и наситнените копър и магданоз.

Извадете тавата, разбъркайте тиквичките, отгоре разпределете капията и след това заливката, а да завършите мусаката без месо.

Поръсете с настърганата моцарела и печете до златист цвят за около 20 минути.

Мусаката с тиквички и моцарела е много вкусна и лесна за приготвяне.

Ако ви се хапва още вкусна мусака, не се колебайте да си изберете някоя от нашите стотици рецепти.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: