Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с моцарела и домати

Банички с моцарела и домати

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Банички с моцарела и домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25 бр.

Необходими продукти

  • домати - 450 г малки
  • лук - 1 връзка пресен
  • босилек - 3 с.л. прясно нарязан
  • кори за баница - 10 листа
  • масло - 100 г краве
  • моцарела - 280 г
  • сусамово семе - 25 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете нарязаните домати, пресен лук и босилека в купа, посолете и добавете черен пипер на вкус.

Разстелете една кора за баница на дъска за рязане. Намажете с размекнатото масло и сложете отгоре още една кора. Разрежете по широчина правоъгълника на 5 равни ленти.

Сложете 1 с.л. от доматената смес и 1 с.л моцарела на около 2.5 см от долния десен край на ивиците и леко вдясно. Прегънете долния ляв край над пълнежа, за да се получи триъгълник и нагънете последователно корите, докато получите стегната баничка.

Направете 25 банички, намажете ги отгоре с малко масло и поръсете със сусамовото семе. Намажете с масло две тави за печене, разпределете и печете на порции 10-15 минути или докато станат златисти. Ако решите може да пропуснете сусаменото семе.

По желание поднесете баничките украсени с босилек и къдрава цикория.

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: