Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Кишове»Киш с домати и моцарела

Киш с домати и моцарела

Киш с домати и моцарела
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Добър апетит с вкусно парченце киш с домати и моцарела"

Необходими продукти

  • За основата
  • брашно - 300 г
  • масло - 125 г студено
  • вода - 4 с.л. студена
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
  • За плънката
  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • моцарела - 200 г настъргана
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • маслини - 6 бр.
  • зехтин - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме маслото на кубчета и го размачкваме с брашното до едри трохи.

Добавяме солта, яйцето и студената вода и размесваме до образуване на маслено тесто.

Увиваме го във фолио и го прибираме в хладилника за 15 минути.

След това разточваме тестото и го поставяме във форма за киш, като го оформяме добре по стените.

Разбиваме яйцата с крема сиренето и изсипваме в основата от тесто.

Обелваме доматите и ги нарязваме. Разпределяме ги върху яйчената смес.

Нарязваме отгоре и чесъна.

Поръсваме със зехтин, разпределяме моцарелата и отгоре подреждаме нарязаните маслини.

Запичаме киша на 180 градуса за 45 минути.

Оставяме го да се охлади, поръсваме с босилек и черен пипер, разрязваме и сервираме киш с домати и моцарела.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: