Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете нарязаните домати, пресен лук и босилека в купа, посолете и добавете черен пипер на вкус.
Разстелете една кора за баница на дъска за рязане. Намажете с размекнатото масло и сложете отгоре още една кора. Разрежете по широчина правоъгълника на 5 равни ленти.
Сложете 1 с.л. от доматената смес и 1 с.л моцарела на около 2.5 см от долния десен край на ивиците и леко вдясно. Прегънете долния ляв край над пълнежа, за да се получи триъгълник и нагънете последователно корите, докато получите стегната баничка.
Направете 25 банички, намажете ги отгоре с малко масло и поръсете със сусамовото семе. Намажете с масло две тави за печене, разпределете и печете на порции 10-15 минути или докато станат златисти. Ако решите може да пропуснете сусаменото семе.
По желание поднесете баничките украсени с босилек и къдрава цикория.