Бездирме

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Бездирме
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусна и много интересна турска баница, която нямаме търпение да опитаме"

Необходими продукти

  • брашно - 600 г
  • вода - 400 мл
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче, добавяме содата угасена в оцета, солта и водата.

Замесваме средно твърдо тесто и го разделяме на 4 еднакви топки, оставяме го да почине за 30 минути.

Върху набрашнен плот разточваме всяка кора (на тънко, като за баница). Поръсваме всяка кора с 1/4 от мазнината и размазваме навсякъде.

Навиваме кората на руло, което завиваме на охлюв и оставяме да почине за 15 минути. Разточваме навитата кора отново, докато стане дебела 1 см.

Готовите бездирмета пържим в сгорещено олио в тефлонов тиган от двете страни до зачервяване.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Е,каква е тази баница,без сирене????Вие май се шегувате :)
22.08.2019 18:38
1