Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички от парено тесто на тиган

Банички от парено тесто на тиган

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
3171k5163347
Банички от парено тесто на тиган
Снимка: Румяна Салалийска
1 / 2
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Колкото и да бързаме, никога не забравяме да вземем със себе си баничките от парено тесто на тиган"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • зехтин - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • масло - 3 с.л. разтопено
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме водата в тенджера, добавяме зехтина, захарта, солта и оставаме да заври.

След като заври, махаме тенджерата от котлона и започваме да добавяме брашното при непрекъснато бъркане.

След като сместа се охлади, добавяме останалата част от брашното и замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 10-15 минути.

За плънката в голяма купа смесваме настъргания кашкавал, натрошеното сирене, яйцата и солта.

Готовото тесто накъсваме на малки топки и всяка от тях разточваме на тънка кора.

В средата на всяка кора слагаме от плънката, разстиламе леко и сгъваме под формата на квадрат или правоъгълник.

Печем баничките в намазнен тефлонов тиган по 4-5 минути и от двете страни.

Готовите банички намазваме с разтопено масло и от двете страни.

Баничките от парено тесто на тиган са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: