Начин на приготвяне
В топлото прясно мляко натрошете маята с захарта и оставете на топло да бухне. В купа сипете брашното, добавете яйцата, активираната мая, сол и замесвате средно меко тесто.
Оставете на топло да втаса, докато удвои обема си и разточете на правоъгълник.
Намажете го с олио, поръсете с натрошено сирене и навивате на руло.
Усуква се и поставете в тава, като навивате на охлюв като тутманик и масленица.
Отгоре намажете с олио, може и с масло.
Печете витата баница до готовност в загрята фурна на 170 градуса до златисто.
Извадете тавата и оставете да се охлади. В касерола се загрява водата и захарта да заври, докато се разтопи.
Добавете ванилия и сок лимон на вкус около 1-2 с.л.
Заливате баницата със сирене със захарния сироп и покривате с кърпа. Оставете готовата сладка баница за една нощ, хапвате на другия ден! Добър апетит!
Сладка вита баница със сирена е нестандартна и вкусна.