Начин на приготвяне
В купа смесете яйцето, солта, олиото, оцета и топлата вода. Постепенно към тях прибавяйте от пресятото брашно и замесете меко тесто.
Разделете тестото на 10 топки и оставете настрани, покрити с чиста кърпа, за около 20 минути.
Всяка топка разточете в началото с точилка, след което се дърпа с ръце, докато получите необходимата тънка кора за дърпаната баница.
Всяка кора намажете с разтопената мазнина, поръсете с предварително смесените натрошено сирене и яйце и завийте на руло.
Първото получено руло се поставя в средата на предварително намазнена тава, останалите се завиват около него, като охлюв.
Оформената вита баница намажете с останалата мазнина и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете за около 35-40 минути.
Извадете готовата баница, поръсете със студена вода и покрийте за 10 минути с чиста кърпа преди да сервирате, за да омекне.
Сервирайте дърпаната вита баница със сирене и яйца с усмивка и увереност.
Добър апетит!