Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница със сирене и кренвирш

Вита баница със сирене и кренвирш

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Вита баница със сирене и кренвирш
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • кренвирши - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка за баница, като в купа се разбива кисело мляко и сода, за хляб да шупне, олио, яйцата, щипка сол и царевично брашно на рядка каша.

Отделно се натрошава сирене и нарязан ситно кренвирш.

Вземат се две кори, първата се поръсва с олио, върху нея втора и разпределяме 4 с.л. плънка.

Поръсва се със суха смес от сирене и кренвирш, навива се на руло по тясната страна.

Така оформените рула се нареждат в тава, като се навиват на охлюв.

Отгоре се намазват с четка с останалата смес и печем в загрята фурна 180°C до готовност.

Баницата се сервира топла, много е вкусна!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: