Начин на приготвяне
В дълбока купа чукваме яйцата и ги разбиваме с вилица. Към тях добавяме кисело мляко и натрошеното сирене и объркваме яйчената смес, без да намачкваме прекалено сиренето.
Разтопяваме маслото на котлона. Намазняваме с помощта на четка тавата. Намазваме с масло първия лист от точените кори и разпределяме от плънката отгоре му.
Навиваме на руло по 2 листа и слагаме в тавата. След това намазняваме с четката следващия лист и слагаме пак от плънката и навиваме така, докато свършат листите и плънката.
С останалото масло (ако не ви е останало, разтопете допълнително) залейте витата баницата отгоре, като разнесете хубаво маслото с четката, така че да има навсякъде.
Поръсете със сусам и сложете да печете в загрята фурна до готовност. Когато баницата е опечена, я напръскайте с вода отгоре и я покрийте с кърпа отгоре. Да ви е сладко!