Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница със сирене и масло

Вита баница със сирене и масло

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Вита баница със сирене и масло
Снимка: Геновева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ние сме от онези хора, които взимат охлювчето точно в средата, защото знаем, че на витата баница то е най-вкусно"

Необходими продукти

  • точени кори - 1 пакет
  • масло - 100 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа чукваме яйцата и ги разбиваме с вилица. Към тях добавяме кисело мляко и натрошеното сирене и объркваме яйчената смес, без да намачкваме прекалено сиренето.

Разтопяваме маслото на котлона. Намазняваме с помощта на четка тавата. Намазваме с масло първия лист от точените кори и разпределяме от плънката отгоре му.

Навиваме на руло по 2 листа и слагаме в тавата. След това намазняваме с четката следващия лист и слагаме пак от плънката и навиваме така, докато свършат листите и плънката.

С останалото масло (ако не ви е останало, разтопете допълнително) залейте витата баницата отгоре, като разнесете хубаво маслото с четката, така че да има навсякъде.

Поръсете със сусам и сложете да печете в загрята фурна до готовност. Когато баницата е опечена, я напръскайте с вода отгоре и я покрийте с кърпа отгоре. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: