Начин на приготвяне
Направете кладенче в брашното, поръсете солта, захарта и започнете да замесвате с хладката вода, в която са добавени 1 с.л. оцет и олио.
Замесете меко тесто, разделете го на около 40 топки, покрийте ги с мека кърпа и ги оставете да втасат около 1/2 час.
Всяка топка се разточва, като дърпате с ръце до получаване на тънка кора - възможно най-тънка.
Корите се редят в намазнена тава, мажат се с олио, редуват се с натрошено сирене, а най-отгоре излейте разбитите яйца.
Оставете баницата да престои за 20 мин.
Изпечете дърпаната баница за 1/2 час на предварително загрята на 200 градуса фурна.
Готовата баница се поръсва с малко вода и се покрива добре с кърпа.
Коментари