Начин на приготвяне
Първо пресяваме брашното, като правим кладенче и слагаме солта, оцета и олиото. Бъркате и постепенно добавяме от водата до пълното поемане от брашното.
Образува се гладко нелепнещо тесто, при необходимост, добавяме още малко брашно или вода, така че да получи самото тесто за баница.
С чиста кърпа покриваме и оставяме настрани за около 20 минути. Готовото тесто делим на 6 равни части, където всяко едно оформяме на топчета.
Всяко едно топче разточваме на кръгла кора, която изтъняваме с точилката и после с ръце започваме да дърпаме корите за баницата от всички краища.
Предварително сме разбили яйцата с половината олио и добавяме сиренето и изварата. Разбъркваме и част от тази смес поръсваме готовата кора.
Навиваме на руло и поставяме в намазана с олио тава, по средата, като охлюв. Останалите топчета разточваме по същия начин, като намазваме и поръсваме със сместа и нареждаме около първата кора.
Загряваме фурната, но преди да поставим намазваме с останалото олио и тогава поставяме. Печем до готовност.
След като извадим, покриваме с кърпа, за да се задуши баницата и тогава поднасяме.