Начин на приготвяне
В тенджера изливаме млякото, водата и маслото. Посоляваме и щом течността заври, сипваме по малко брашно, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица, докато тестото e достатъчно гъсто и започне да се отделя от стените на тенджерата.
Махаме от котлона и оставяме да се поохлади. Прибавяме 4 яйца едно по едно, като не преставаме да бъркаме. След като сместа поеме всички яйца, разточваме полученото тесто върху намазана с масло повърхност на лист с дебелина половин см.
Плънката приготвяме, като към натрошеното сирене прибавим разбитото яйце.
Нарязваме разточеното тесто на квадрати и ги пълним с предварително приготвената плънка.
Прищипваме срещуположните краища, така че да се образуват триъгълници.
Намазваме с разбито яйце и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.