Начин на приготвяне
За да приготвите пареното тесто е необходимо да оставите водата с олиото да заври, след което брашното (предварително смесено с ванилията) се добавя наведнъж.
Бърка се енергично, докато се образува тесто, което се отделя от стените на съда.
Премества се в друг съд и се оставя да се охлади.
Едва когато се е охладило, се добавят яйцата, като след всяко се бърка много добре.
Загрява се олио, в което се пускат апетитните бухтички.
С помощта на кафена лъжица се загребва от сместа и се пускат в горещото олио, което трябва да е толкова, колкото да се покрият, и се пържат до готовност.
Стават изключително бързо, така че е препоръчително да не се отдалечавате от котлона.
Захарен сироп:
Водата се поставя на умерен котлон да заври като се добавят захарта и лимоновият сок. Бърка се, докато сиропът се сгъсти. Добавя се ванилията и се смъква от котлона.
Оставя се захарния сироп да се охлади и едва тогава бухтичките от парено тесто се заливат с него (които също трябва да са охладени).
Така сиропираните бухтички от парено тесто ще останат хрупкави.
Бърза и икономична рецепта за закуска!