Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Сиропирани бухтички от парено тесто

Сиропирани бухтички от парено тесто

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Сиропирани бухтички от парено тесто3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Дайте ги насам тези бухтички от парено тесто - имаме нужда да повишим нивата на хормона на щастието"

Необходими продукти

  • Парено тесто
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 4 бр размер С
  • Захарен сироп
  • вода - 1 к.ч.
  • захар - 6 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите пареното тесто е необходимо да оставите водата с олиото да заври, след което брашното (предварително смесено с ванилията) се добавя наведнъж.

Бърка се енергично, докато се образува тесто, което се отделя от стените на съда.

Премества се в друг съд и се оставя да се охлади.

Едва когато се е охладило, се добавят яйцата, като след всяко се бърка много добре.

Загрява се олио, в което се пускат апетитните бухтички.

С помощта на кафена лъжица се загребва от сместа и се пускат в горещото олио, което трябва да е толкова, колкото да се покрият, и се пържат до готовност.

Стават изключително бързо, така че е препоръчително да не се отдалечавате от котлона.

Захарен сироп:

Водата се поставя на умерен котлон да заври като се добавят захарта и лимоновият сок. Бърка се, докато сиропът се сгъсти. Добавя се ванилията и се смъква от котлона.

Оставя се захарния сироп да се охлади и едва тогава бухтичките от парено тесто се заливат с него (които също трябва да са охладени).

Така сиропираните бухтички от парено тесто ще останат хрупкави.

Бърза и икономична рецепта за закуска!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: